AnimeSuki.com Forum

AnimeSuki Forum (http://forums.animesuki.com/index.php)
-   Playback Help (http://forums.animesuki.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Some problems with the latest anime (http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=107471)

HurricaneHige 2011-10-09 16:10

Some problems with the latest anime
 
Alright...Ever since the start of the fall season, I've had issues with WMP and my newest batch of anime.

First, I use WMP before along with CCCP and never had any issues with prior seasons. (Win7)

Now...I can't watch Fate/Zero, Ika 2, Working!! and most of the new anime this season without using zoom player, because WMP simply will not play, or play audio only.

I do not have any other codec aside from CCCP installed, never had. Most of the anime are either MKV or MP4s.

Anyone got any idea? I read the Hi10 thread but i don't really get it.

ClearAcid 2011-10-09 17:10

Update CCCP
the latest CCCP supports hi10
I can't help you much though since I use K-Lite Codec Pack, which also supports hi10

HurricaneHige 2011-10-09 17:24

I have the latest CCCP, uninstalled and reinstalled as well.

My anime works in zoomplayer, just not WMP anymore.

ClearAcid 2011-10-09 17:39

I wish I could help you more with CCCP but I don't use it
I just tried to play an hi10 on WMP with k-lite and it played with no problems
so I can only suggest, that is if you don't mind, to switch to k-lite mega codec pack

HurricaneHige 2011-10-09 22:00

I shall try that then, thanks.

HurricaneHige 2011-10-09 22:41

Just tried K-lite mega pack.

WMP still doesn't work, I give up =/

Tran225 2011-10-09 23:25

i have the same problem as u too, i just stick with zoomplayer for hi10 videos for now

creb 2011-10-10 03:35

WMP 12 won't work as is with CCCP. You can open up Hala Media Splitter Settings under the CCCP->Filters folder. Select Options->Output. Then change "use custom media type for h264" to "yes" (default should be no). This will break quicktime and MPEG-4 though. So, up to you whether you care (I, personally, do not).

That said, the only thing I liked about WMP 12 was the fade-away UI. And, I've found the English version of potplayer to be a good WMP replacement in that regards (as well as just being a better player with much more under-the-hood options). Plus, no meddling with your filters. As long as you have the latest CCCP installed, you should be fine. To get potplayer to mimic WMP, make sure you select Skins->Image Overlay on Screen->direct 3D 9.

yourfriendrick 2011-10-10 08:13

Since there is no CCCP on OS X, I have used Perian and Quicktime to play Fate Zero.

It is acceptable for framerate, but it has pixelation.

VLC can't handle it at all. DivX player actually crashes when it tries to load the file.

MPlayer OS X has no pixelation, but unacceptably bad framerate - e.g. one frame change every 30 seconds.

Are there any other OS X users who have discovered something better than Perian?

Edit: I realize that I can try the AVI version.

yourfriendrick 2011-10-10 08:33

AVI seems to work with no hassles. Apparently the smaller file size causes lower video quality on some level, but in the case of Fate Zero, the AVI looks better on OS X.

SeijiSensei 2011-10-10 08:54

Why not give smplayer for Windows a try?

yourfriendrick 2011-10-10 09:17

Quote:

Originally Posted by SeijiSensei (Post 3801208)
Why not give smplayer for Windows a try?

Because my Windows machine has a small screen and my OS X machine has a big screen.

Technically, I could wipe out OS X and install Windows, but that's not a practical project at the moment. AVI files are acceptable for the few shows that look bad in MKV.

SeijiSensei 2011-10-10 10:38

Quote:

Originally Posted by yourfriendrick (Post 3801238)
Because my Windows machine has a small screen and my OS X machine has a big screen.

I was replying to the OP.

Quote:

Originally Posted by HurricaneHige (Post 3800121)
Alright...Ever since the start of the fall season, I've had issues with WMP and my newest batch of anime.


HurricaneHige 2011-10-10 13:29

Well, I have reverted to using media player classic once again...The reason I used to use WMP was because ever since I got my new comp + new monitor, zoomplayer can't play anything without making it look pixelated like some 8bit crap. But CCCP worked well with WMP and I could play everything all pretty and smooth.

Sadly...that came to a crashing end recently...but since media player classic still works I guess I'll use that instead.

creb 2011-10-10 18:18

Quote:

Originally Posted by HurricaneHige (Post 3801480)
Well, I have reverted to using media player classic once again...The reason I used to use WMP was because ever since I got my new comp + new monitor, zoomplayer can't play anything without making it look pixelated like some 8bit crap. But CCCP worked well with WMP and I could play everything all pretty and smooth.

Sadly...that came to a crashing end recently...but since media player classic still works I guess I'll use that instead.

I already explained how to get WMP to play 10bit with CCCP earlier in this thread. ;p

Though, I wouldn't suggest using WMP in the first place. :)

ClearAcid 2011-10-10 20:41

Quote:

Originally Posted by HurricaneHige (Post 3800591)
Just tried K-lite mega pack.

WMP still doesn't work, I give up =/

hmm...try this:
k-lite codec pack > tools > win7dsfiltertweaker

select "preferred decoders"
under 32-bit decoders > H.264
select LAV Video and don't change anything else
apply & close
doing that works fine for me

HurricaneHige 2011-10-11 20:11

Quote:

Originally Posted by creb (Post 3801767)
I already explained how to get WMP to play 10bit with CCCP earlier in this thread. ;p

Though, I wouldn't suggest using WMP in the first place. :)

I have mpeg4 mostly, so that method doesn't work for me, thanks though.

Thanks ClearAcid, but I decided to just give up for now...I don't have the time to be switching back and forth between codecs right now. I may try it in the future.

SeijiSensei 2011-10-12 08:33

Quote:

Originally Posted by HurricaneHige (Post 3803226)
I have mpeg4 mostly, so that method doesn't work for me, thanks though.

Thanks ClearAcid, but I decided to just give up for now...I don't have the time to be switching back and forth between codecs right now. I may try it in the future.

That's why I suggested smplayer. It's entirely self-contained and doesn't rely on any other codecs.

kari-no-sugata 2011-10-15 16:05

To the guys having similar problems on Mac OS X, try this:
http://code.google.com/p/mplayerosx-...downloads/list

Basically, a more recent update of mplayer extended - more recent than r14 than I was using before. I downloaded the one for Snow Leopard and it worked fine for me, despite being from July.

Good luck.

Endless Soul 2011-10-24 14:39

Regarding the problems that the OP stated, I've noticed some problems with the latest releases as well. The MKVs still play in both CCCP and WMP, but something weird with the colors is going on. Also there seems to be a lot of colorful pixelation, especially when a scene is scrolling. Is this what others are seeing?

Could a simple CCCP update fix this? (I planned to upgrade anyways, but I haven't had time lately)

EDIT: I forgot to add, my laptop is a Toshiba with i5 and Win7. and my desktop is a much older P4 with WinXP. neither one had problems before.


All times are GMT -5. The time now is 10:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.