AnimeSuki.com Forum

AnimeSuki Forum (http://forums.animesuki.com/index.php)
-   Forum & Site Feedback (http://forums.animesuki.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 1 (http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=109611)

felix 2012-01-13 09:31

The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 1
 
Try posting a very large message. Exceeding the limits.

This is an error, and it's not in vBulletin (as it used to work).

While one can still figure out the nature of the issue, it's more useful to show the normal "Your message is XXXXXXX characters long, limit is YYYYYY."

PM conversations don't seem to have the error. It only affects posts.

relentlessflame 2012-01-13 15:10

I think it's still a glitch in vBulletin, as it sometimes does work. I ran into this once the other day, and then I tried again and it worked fine. I didn't have the chance to investigate further at the time, but I think there must be a certain situation where it doesn't work, and another where it does.

felix 2012-01-14 00:37

I can replicate it consistently. It may be that it's related to the size. Try posting double the limit.

Also, you're running an old version, so it's not like if I submit it to vB the fix will reach you. Please check if it's not some modification you've made. I can see some people getting confused as initially if you go from say quick post to preview, you get nothing, you just get your message wiped (no error).

NightWish 2012-01-14 12:49

If you can replicate it consistently, and it doesn't happen in PMs, please send us the exact content you are using (via PM) so we can try to replicate.

Thanks.

Xellos-_^ 2012-01-28 11:19

my problem is usually because my msg is too short.

deathcurse 2012-01-28 15:47

I'm having that problem as I'm trying to post a new chapter of one of my fanfics :heh:. It is 10 500 words long, and I kept getting the "this message is too short" notice... Should I send it via PM to someone?

felix 2012-01-28 15:53

Quote:

Originally Posted by NightWish (Post 3948478)
If you can replicate it consistently, and it doesn't happen in PMs, please send us the exact content you are using (via PM) so we can try to replicate.

Thanks.

Put these two posts togheter: http://forums.animesuki.com/showpost...9&postcount=95 http://forums.animesuki.com/showpost...6&postcount=96 and go to advanced from quick post.

NightWish 2012-01-28 16:09

Those two posts are too long. 87619 characters long. Longest post allowed is 50000. The forum would normally tell you this, however, we've got a lower-level filter in place to mitigate buffer overrun risks in PHP. This filter drops the offending POST argument at ~65KB, and logs an error. As a result the post script only sees an empty message and tells you to post at least 10 characters (the minimum post length).

As expect I see this in the logs when I try to post them:
Quote:

Originally Posted by Error Log
[Sat Jan 28 21:03:20 2012] [error] [client XXXXXXXXXXX] ALERT - configured request variable value length limit exceeded - dropped variable 'message' (attacker 'XXXXXXXXXXX', file 'XXXXXXXXX/newthread.php'), referer: http://forums.animesuki.com/newthrea...thread&f=XXXXX

Edit: Reducing the text to 65000 you get:
  1. The text that you have entered is too long (65000 characters). Please shorten it to 50000 characters long.
Adding a single character:
  1. The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.

felix 2012-01-28 16:22

Is there any way to mitigate this so the wrong error message isn't sent?

[edit] Maybe have the "Too short" message converted into a "your post must be between 10 and 50,000"

Sackett 2012-01-28 19:30

Quote:

Originally Posted by felix (Post 3947699)
I can replicate it consistently. It may be that it's related to the size. Try posting double the limit.

Also, you're running an old version, so it's not like if I submit it to vB the fix will reach you. Please check if it's not some modification you've made. I can see some people getting confused as initially if you go from say quick post to preview, you get nothing, you just get your message wiped (no error).

I've seen this problem as well


All times are GMT -5. The time now is 03:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.