AnimeSuki Forums

Register Forum Rules FAQ Members List Social Groups Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   AnimeSuki Forum > Anime Related Topics > Fansub Groups

Reply
 
Thread Tools
Old 2008-02-05, 13:17   Link #161
Billkwando
Fanschlubber?
 
Join Date: Feb 2008
Location: Maryland, USA
Send a message via AIM to Billkwando Send a message via Yahoo to Billkwando
Thanks for the helpful replies!

Quote:
Originally Posted by edogawaconan View Post
press enter after finishing a line? (assuming you're on the last line)
or right-click -> insert (after) might also help.
I noticed I can't find the option that makes it advance to the next line after commit. Is that a feature of 2.1.0?

Quote:
Originally Posted by martino View Post
You shouldn't have any reason why to fear upgrading. The 2 alpha releases are fully compliant with ASS, the same that 1.10 used, so really, there's no reason apart from the fact that the alpha versions are well, not yet "stable". However personally I haven't gotten a single crash lately with the latest release...
I've been hearing that it's ok to upgrade. Thanks for the reassurance.

Quote:
Originally Posted by TheFluff View Post
As mentioned, use 2.1.0, it actually has less problems than 1.10 does.

Anyway the solution to your problem is to turn off autoscrolling. This is done by clicking the green button to the right of the pause button below the video area, so it turns red. You can do the same with the audio, it's button number 17 in this screenshot: http://aegisub.cellosoft.com/docs/Au...ain_audio_view
Yeah I "found" auto-scroll (the video ver, not audio) not long after posting here, so thanks for helping! Now I know how to do both.

I've been doing it by watching the video and hitting the buttons that start and end the line in synch with the current frame of video.

I have some other questions but I'm going to try to round them up in my head first.


On an off-topic note, is there a way to find out if what I'm subbing has already been done? I'd hate to reinvent the wheel. I'm doing Hyde's Faith Live DVD (disc 1)

I'm 3 songs in after about 2 hours of work and learning. I'm hoping to turn it into a DVD compatible subtitle file so people can reburn the DVD with the subs.

Last edited by Billkwando; 2008-02-05 at 13:41. Reason: correction
Billkwando is offline   Reply With Quote
Old 2008-02-05, 16:23   Link #162
TheFluff
Excessively jovial fellow
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: ISDB-T
Age: 27
Quote:
Originally Posted by Billkwando View Post
I noticed I can't find the option that makes it advance to the next line after commit. Is that a feature of 2.1.0?
No, but 1.10 doesn't have any options dialog box so you need to edit the config.dat file manually if you want to turn it on.
__________________
| ffmpegsource
17:43:13 <~deculture> Also, TheFluff, you are so fucking slowpoke.jpg that people think we dropped the DVD's.
17:43:16 <~deculture> nice job, fag!

01:04:41 < Plorkyeran> it was annoying to typeset so it should be annoying to read
TheFluff is offline   Reply With Quote
Old 2008-02-07, 09:44   Link #163
Billkwando
Fanschlubber?
 
Join Date: Feb 2008
Location: Maryland, USA
Send a message via AIM to Billkwando Send a message via Yahoo to Billkwando
Quote:
Originally Posted by TheFluff View Post
No, but 1.10 doesn't have any options dialog box so you need to edit the config.dat file manually if you want to turn it on.
Thanks for the tip.

I've been over at the official forums too and the developer is super nice and helpful.
Billkwando is offline   Reply With Quote
Old 2008-03-06, 14:59   Link #164
Kuukai
Extreme Translator
*Fansubber
 
 
Join Date: Mar 2008
Location: Germany
Hi, I'm having some problems rendering video.



As you can see, the video's shifted down slightly so the bottom line is completely cut off. This happens for everything I load in.
Kuukai is offline   Reply With Quote
Old 2008-03-06, 16:56   Link #165
jfs
Aegisub dev
 
 
Join Date: Sep 2004
Location: Stockholm, Sweden
Age: 29
What's your graphics card/graphics chip and what driver (version) are you using?
__________________

Aegisub developer [ Forum | Manual | Feature requests | Bug reports | IRC ]
Don't ask for: More VSFilter changes (I won't), karaoke effects, help in PM's
jfs is offline   Reply With Quote
Old 2008-03-06, 17:14   Link #166
Kuukai
Extreme Translator
*Fansubber
 
 
Join Date: Mar 2008
Location: Germany
Mobile Intel 945GM Express Chipset, drivers 7.14.10.1147
Kuukai is offline   Reply With Quote
Old 2008-03-10, 15:29   Link #167
[darkfire]
Give them the What For!
*Fansubber
 
 
Join Date: Feb 2006
Location: Cave of Evil- Invite Only
Age: 26
Send a message via AIM to [darkfire] Send a message via Yahoo to [darkfire] Send a message via Skype™ to [darkfire]
I get the same problem on my laptop. I switch it vista basic mode then it works fine. (This only happens in vista)
__________________
"Lepers, women are Lepers" - Sheriff of Nottingham
[darkfire] is offline   Reply With Quote
Old 2008-03-10, 16:21   Link #168
Kuukai
Extreme Translator
*Fansubber
 
 
Join Date: Mar 2008
Location: Germany
Yep, that fixed it perfectly. Thanks!
Kuukai is offline   Reply With Quote
Old 2008-03-12, 00:49   Link #169
ArchMageZeratuL
Aegisub dev
*IT Support
 
 
Join Date: Dec 2004
Location: Florianópolis, Brazil, Pale Blue Dot
Age: 28
I had the same issue in my father's laptop, but updating Intel video drivers solved it (although it caused Aegisub to crash whenever I tried to open the detached video display)... But good to know that disabling Aero fixes it.
__________________
Aegisub developer [ Forum | Wiki | Bugtracker | IRC ]
ArchMageZeratuL is offline   Reply With Quote
Old 2008-04-13, 04:30   Link #170
OpeTh
Fansub PowA
 
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cranfield - UK
Age: 28
I've got a little issue with Aegisub v2.1.2 r1987 in the way that it sometimes crashes when I'm using the Find & Replace function.
Indeed, sometimes it works perfectly and the minute after, the function makes Aegisub crash: it freezes and then does not respond anymore.
I've never had such a problem before and it seems my problem has appeared since the v2.1.0. Unfortunately it's even worse with the last version :s
If someone has the same issue or has any clue about it, I will appreciate a lot a bit of help ^^
__________________
Après la tempête, le calme éphémère...
OpeTh is offline   Reply With Quote
Old 2008-04-13, 12:42   Link #171
TheFluff
Excessively jovial fellow
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: ISDB-T
Age: 27
Quote:
Originally Posted by OpeTh View Post
I've got a little issue with Aegisub v2.1.2 r1987 in the way that it sometimes crashes when I'm using the Find & Replace function.
Indeed, sometimes it works perfectly and the minute after, the function makes Aegisub crash: it freezes and then does not respond anymore.
I've never had such a problem before and it seems my problem has appeared since the v2.1.0. Unfortunately it's even worse with the last version :s
If someone has the same issue or has any clue about it, I will appreciate a lot a bit of help ^^
http://bugs.aegisub.net/view.php?id=684
__________________
| ffmpegsource
17:43:13 <~deculture> Also, TheFluff, you are so fucking slowpoke.jpg that people think we dropped the DVD's.
17:43:16 <~deculture> nice job, fag!

01:04:41 < Plorkyeran> it was annoying to typeset so it should be annoying to read
TheFluff is offline   Reply With Quote
Old 2008-04-13, 17:32   Link #172
OpeTh
Fansub PowA
 
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cranfield - UK
Age: 28
Thanks TheFluff, I tried to look at the bug tracker before posting this, but I didn't find my way on the page :s
Difficult morning, erf...
__________________
Après la tempête, le calme éphémère...
OpeTh is offline   Reply With Quote
Old 2008-05-15, 12:20   Link #173
Cougar
Junior Member
 
 
Join Date: Dec 2006
Hi again guys! Ok... here is a tough question for you...

how can i make a very difficult move on my subs like this?



I know how to use all these commands. My real problem is at the last turn how to use them all, at the same time, when it comes to rotate+move+slow+getting fonts smaller...
Cougar is offline   Reply With Quote
Old 2008-05-15, 17:01   Link #174
jfs
Aegisub dev
 
 
Join Date: Sep 2004
Location: Stockholm, Sweden
Age: 29
The ASS format doesn't support that directly. Your only option is to write a script that calculates the motion, either frame by frame or in "sections". Then generate a line for each frame or section.
I've done this a few times in various karaokes, using both techniques.

Yes, this requires programming and will probably take a significant amount of time. I think I have an example buried somewhere deep inside the karaoke help thread.
__________________

Aegisub developer [ Forum | Manual | Feature requests | Bug reports | IRC ]
Don't ask for: More VSFilter changes (I won't), karaoke effects, help in PM's
jfs is offline   Reply With Quote
Old 2008-05-17, 14:12   Link #175
Cougar
Junior Member
 
 
Join Date: Dec 2006
I understand what u say but i dont how to do it... Thnx for the fast reply anyway man!!
Cougar is offline   Reply With Quote
Old 2008-06-10, 14:49   Link #176
LacusClyneX
Junior Member
*Fansubber
 
 
Join Date: Sep 2007
how do I get Japanese characters to work on aegisub? whenever I try to type a Japanese character it turns into question marks.
__________________
LacusClyneX is offline   Reply With Quote
Old 2008-06-10, 15:02   Link #177
jfs
Aegisub dev
 
 
Join Date: Sep 2004
Location: Stockholm, Sweden
Age: 29
I would like to know the opposite, how do you make it not work?

I will assume you use Windows.

Make sure you have installed the support for East-asian languages that comes with Windows. It generally makes East-asian languages better supported in applications.

Also make sure you use a font that supports the characters you need.
If the Japanese text shows up in the editor but not in the rendered subtitles, you might need to change the Encoding field of your style.
__________________

Aegisub developer [ Forum | Manual | Feature requests | Bug reports | IRC ]
Don't ask for: More VSFilter changes (I won't), karaoke effects, help in PM's
jfs is offline   Reply With Quote
Old 2008-06-11, 08:44   Link #178
EverlastingLuv
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Hi there,

I'm having a problem with Aegisub..
Everytime I play the video, An error message will pop out..
I made a video so you guys can see it...

CLICK HERE

Help???
Please and thank you!
EverlastingLuv is offline   Reply With Quote
Old 2008-06-11, 16:40   Link #179
jfs
Aegisub dev
 
 
Join Date: Sep 2004
Location: Stockholm, Sweden
Age: 29
Impossible to tell from the error itself.
You need to post the crashlog (Start->Run "%appdata%\aegisub\crashlog.txt") for anyone to have a chance to diagnose the problem.

Most likely, however, is that it's related to audio. Either playing it (try opening just an audio file in the Audio menu and play that!!) or decoding it from the video file (try Open Audio from Video in the Audio menu.)
__________________

Aegisub developer [ Forum | Manual | Feature requests | Bug reports | IRC ]
Don't ask for: More VSFilter changes (I won't), karaoke effects, help in PM's
jfs is offline   Reply With Quote
Old 2008-06-12, 04:21   Link #180
EverlastingLuv
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
I already tried to upload the audio only..
But I still get the same error message =[

uh.. here's what I got..

Quote:
Begining stack dump:
000 - 0x00000000: on :0
001 - 0x04C2EE46: DllUnregisterServer on :0
End of stack dump.


Begining stack dump:
000 - 0x00000000: on :0
001 - 0x05A5EE46: DllUnregisterServer on :0
002 - 0x78775C62: on :0
003 - 0x4F8D057D: on :0
End of stack dump.


Begining stack dump:
000 - 0x00000000: on :0
001 - 0x0818EE46: DllUnregisterServer on :0
002 - 0x78775C62: on :0
003 - 0x4F8D057D: on :0
End of stack dump.


Begining stack dump:
000 - 0x00000000: on :0
001 - 0x0384EE46: DllUnregisterServer on :0
End of stack dump.


Begining stack dump:
000 - 0x00000000: on :0
001 - 0x0393EE46: DllUnregisterServer on :0
002 - 0x001D58F0: on :0
End of stack dump.


Begining stack dump:
000 - 0x00000000: on :0
001 - 0x057FEE46: DllUnregisterServer on :0
End of stack dump.


Begining stack dump:
000 - 0x00000000: on :0
001 - 0x0700EE46: DllUnregisterServer on :0
End of stack dump.


Begining stack dump:
000 - 0x00000000: on :0
001 - 0x0442EE46: DllUnregisterServer on :0
End of stack dump.


Begining stack dump:
000 - 0x00000000: on :0
001 - 0x085EEE46: DllUnregisterServer on :0
End of stack dump.


Begining stack dump:
000 - 0x00000000: on :0
001 - 0x0602EE46: DllUnregisterServer on :0
002 - 0x78775C3A: on :0
End of stack dump.
EverlastingLuv is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
aegisub, help thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
We use Silk.