AnimeSuki Forums

Register Forum Rules FAQ Members List Social Groups Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   AnimeSuki Forum > AnimeSuki & Technology > Tech Support

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 2013-01-10, 05:04   Link #1
Liddo-kun
Come on everyone
 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Nanairogaoka
Send a message via MSN to Liddo-kun
ATI Radeon problem

Hi. This is sort of an urgent problem.

The Radeon driver I'm currently using is X300/X550/X1050 series. Using for years already. Though recently, I'm getting an error where the screen freezes, and have to restart. Getting a message from windows that "this driver is for use on older version of windows".

Tried going to ATI Radeon's site to download the latest driver. But before I could install it, windows gave a message that the driver I'm about to install might not be safe for Windows XP and could cripple the operating system. So I cancelled the installation

Does anyone know a site where they give an updated driver that would not trigger a warning from Windows XP?
Thanks a lot for the help.

Last edited by Liddo-kun; 2013-01-10 at 05:33.
Liddo-kun is offline   Reply With Quote
Old 2013-01-10, 08:07   Link #2
sa547
Senior Member
*Author
 
 
Join Date: Oct 2007
Location: Philippines
Age: 37
Best bet is just go ahead and install the driver, as long as it's officially from ATI itself, and even if the driver installer doesn't have Microsoft Windows Hardware Compatibility marked in yet.
__________________
sa547 is offline   Reply With Quote
Old 2013-01-10, 08:32   Link #3
demonix
Senior Member
 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Hayes, Middx UK
Age: 35
Send a message via Yahoo to demonix Send a message via Skype™ to demonix
Did you try going through windows update as the optional hardware updates section should list an updated driver for the graphics card.
demonix is offline   Reply With Quote
Old 2013-01-10, 08:53   Link #4
Liddo-kun
Come on everyone
 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Nanairogaoka
Send a message via MSN to Liddo-kun
@sa547

Yes, I'm sure it's ATI's website.
Used the "detect and install" function. The site chose which driver is best to use as update. Not having Microsoft Windows Hardware Compatibility marked in is the reason I didn't proceed to installing.

Might resort to installing the driver anyway if I don't find any other alternative.
In any case, I have system restore turned on in case something goes wrong.


@demonix

How exactly do I make Windows update list that?

EDIT: Figured it out, now attempting to find the correct Radeon driver using Windows Update.

EDIT 2: Could it possibly be in Service Pack 3? I never installed SP3.

EDIT 3: Checked the optional updates for hardware. Found none for Radeon driver in there.

Last edited by Liddo-kun; 2013-01-10 at 09:30.
Liddo-kun is offline   Reply With Quote
Old 2013-01-14, 01:01   Link #5
-KarumA-
(。☉౪ ⊙。)
*Author
 
 
Join Date: Jul 2004
Location: In Maya world, where all is 3D and everything crashes
Age: 26
Sorry to thread hack but why does your signature load like this? Did imageshack do that?

Spoiler for image size:
-KarumA- is offline   Reply With Quote
Old 2013-01-14, 09:18   Link #6
demonix
Senior Member
 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Hayes, Middx UK
Age: 35
Send a message via Yahoo to demonix Send a message via Skype™ to demonix
Quote:
Originally Posted by -KarumA- View Post
Sorry to thread hack but why does your signature load like this? Did imageshack do that?

Spoiler for image size:
I suggest that you do an addon check since it isn't doing that with me, and the only way that could be happening is if you're using an addon that has been updated recently to include an advertising element.
demonix is offline   Reply With Quote
Old 2013-01-14, 12:26   Link #7
-KarumA-
(。☉౪ ⊙。)
*Author
 
 
Join Date: Jul 2004
Location: In Maya world, where all is 3D and everything crashes
Age: 26
Quote:
Originally Posted by demonix View Post
I suggest that you do an addon check since it isn't doing that with me, and the only way that could be happening is if you're using an addon that has been updated recently to include an advertising element.

Aah yes, something called ebaystatic. Banned it from the list.. weird cause I never had that before, could be because of an update

edit:
damn it also needed a block on something called superfish otherwise it keeps on coming back
-KarumA- is offline   Reply With Quote
Old 2013-01-15, 06:13   Link #8
synaesthetic
blinded by blood
*Author
 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Oakland, CA
Age: 30
Send a message via AIM to synaesthetic Send a message via Skype™ to synaesthetic
Download the Catalyst Control Center from AMD's website. When the popup box is pulled up, select your OS and video card (if it's one of the X3xx, X5xx or X1xxx series, they all use the same driver) and download the installer.

Run it and follow the instructions given.
__________________
synaesthetic is offline   Reply With Quote
Old 2013-01-18, 01:18   Link #9
Liddo-kun
Come on everyone
 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Nanairogaoka
Send a message via MSN to Liddo-kun
@synaesthetic

Thanks. I already did just that. But windows gives warning that what I'm trying to install is unsafe because it might not be compatible with Windows.

Anyway, problem is fixed now.
It got cured after I downloaded a batch of updates from Microsoft website. Not sure which one of the updates solved the problem.
Liddo-kun is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 14:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
We use Silk.