AnimeSuki Forums

Register Forum Rules FAQ Members List Social Groups Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   AnimeSuki Forum > AnimeSuki & Technology > Playback Help

Notices

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 2004-01-04, 13:20   Link #1
ZeroKun
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
100 stories ep 8 plays slow

Anyone else have this problem? All of my other xvid videos run fine.
ZeroKun is offline  
Old 2004-01-04, 15:37   Link #2
Ballz
<3 Boogiepop
 
Join Date: Dec 2003
Age: 33
Hmmm... for me, it crashes Media Player. Won't play at all.

I'm wondering if someone did an encoding boo-boo with this episode.
Ballz is offline  
Old 2004-01-04, 15:57   Link #3
NekoNeko
Narfoo
 
Join Date: May 2003
Worked fine for me, using xvid 1.0 beta2 currently.
Xvid 1.0 beta3 is available from here, might help you.
http://www.roeder.goe.net/~koepi/xvid.shtml
NekoNeko is offline  
Old 2004-01-04, 16:15   Link #4
Ballz
<3 Boogiepop
 
Join Date: Dec 2003
Age: 33
Looks like that did the trick, thanks.
Ballz is offline  
Old 2004-01-04, 19:46   Link #5
ZeroKun
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
sigh....didnt help ;.;
ZeroKun is offline  
Old 2004-01-05, 10:18   Link #6
Kismet
Inactive Member
 
Join Date: Jan 2004
Unhappy For me I have no video

I tryed playing that file and the video diddn't work. Audio is fine. I try the web site that someone suggested but it didn't come up.
Kismet is offline  
Old 2004-01-05, 11:11   Link #7
ElvenPath
a step away from heaven
*Moderator
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: U.K. London
Did you try what was suggested above?

Quote:
Originally Posted by NekoNeko
Xvid 1.0 beta3 is available from here, might help you.
http://www.roeder.goe.net/~koepi/xvid.shtml
__________________
I want a unicorn.
ElvenPath is offline  
Old 2004-01-05, 13:13   Link #8
ZeroKun
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
i did, and its the same.
ZeroKun is offline  
Old 2004-01-05, 15:23   Link #9
NoSanninWa
Weapon of Mass Discussion
*Fansubber
 
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York, USA
Try using Media Player Classic (XP release). It just might take care of this problem easily.

If you use Windows 9x/Me then download it from MPC 98/me release
__________________

There's not that fine a line between willing suspension of disbelief and something just being stupid.
NoSanninWa is offline  
Old 2004-01-05, 15:56   Link #10
Green²
It's Magic
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: Up and to the Left
Age: 34
The lag problem for me seems to be related to deblocking within XVID. You'll need to turn them off for better performance.
Green² is offline  
Old 2004-01-05, 17:51   Link #11
ZeroKun
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
deblocking is already off and i do use MPC.
ZeroKun is offline  
Old 2004-01-05, 19:44   Link #12
meingts
Member
 
Join Date: Mar 2003
Hm. Make sure MPC's built-in AVI splitter is turned off. That turned out to be the cause of lag issues for me, anyway.
meingts is offline  
Old 2004-01-05, 20:34   Link #13
ZeroKun
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
tried it, didnt work. ARGH!
ZeroKun is offline  
Old 2004-01-05, 20:36   Link #14
Prince of Chronics
One Piece fan
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: Toronto, Canada
I have probs with this particular ep too.... it doesn't even get to the part of playing anything.... If I just click on the file (not even double click to open the file), I get an error sayin somethin about Explorer having a problem (or something to that extent) and it has to terminate... basically it crashes... also if I try to open it from a player (bsplayer, mpc, etc...) I get the same problem....

I never had any problems with any previous releases from this group.... just this one episode........ anyone have any solutions?
__________________
Prince of Chronics is offline  
Old 2004-01-05, 21:49   Link #15
Green²
It's Magic
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: Up and to the Left
Age: 34
Quote:
Originally Posted by Prince of Chronics
I have probs with this particular ep too.... it doesn't even get to the part of playing anything.... If I just click on the file (not even double click to open the file), I get an error sayin somethin about Explorer having a problem (or something to that extent) and it has to terminate... basically it crashes... also if I try to open it from a player (bsplayer, mpc, etc...) I get the same problem....

I never had any problems with any previous releases from this group.... just this one episode........ anyone have any solutions?
Xvid 1.0 beta3 fixed that problem for me.
Green² is offline  
Old 2004-01-05, 22:21   Link #16
meingts
Member
 
Join Date: Mar 2003
Hm...right about now I'm starting to wonder if there's a correlation between CPU speed/amount of RAM/CPU specs etc. and ability to play this release (assuming correct codecs and all that). I barely got by with a 733MHz CPU and 384MB RAM; there were a few places where the video would stop momentarily. I talked to somebody else who didn't have problems playing it...I think he had a 1.4GHz CPU with 512MB RAM. So.... =P

Prince of Chronics: Read the entire thread and make sure you're using the version of XviD mentioned. Also, I have no idea if this is relevant but if you're using thumbnail view for your folders, uh, I would switch to another view =P (actually I have no idea about Explorer crashing when you single-click on a file...just a guess)

ZeroKun: I'm not sure how well this suggestion will go over with people, but you could try reencoding it under VirtualDub. It might take 4 hours if you're willing to take the time. All you should need is VirtualDub (or VirtualDubMod) and XviD 1.0b3.

I'm not going to go into detail on how this is done; all I will say is, read the XviD guide over at doom9.org - in particular, read through step 3. You might also want to read through http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=3616 for more info. Things I'd watch out for: I would leave packed bitstream unchecked (this is because I prefer using ffdshow for playback, which I think stutters on packed bitstreams with 2 or more consecutive b-frames). Or you might even disable BVOPs altogether.

By the way if you decide to reencode, keep in mind you can't share your reencoded file on the existing torrent since it is after all a different file.

Anyway...if you're still having problems good luck getting it to play properly
meingts is offline  
Old 2004-01-06, 01:03   Link #17
flammie
White Dragon
 
Join Date: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by meingts
Hm...right about now I'm starting to wonder if there's a correlation between CPU speed/amount of RAM/CPU specs etc. and ability to play this release (assuming correct codecs and all that). I barely got by with a 733MHz CPU and 384MB RAM; there were a few places where the video would stop momentarily. I talked to somebody else who didn't have problems playing it...I think he had a 1.4GHz CPU with 512MB RAM. So.... =P
Well, my p2 400 with 256 megs of ram plays the file about as well as any other xvid file using ffdshow, and is just barely choppy using the xvid decoder, so unless their machines are seriously underpowered, I doubt this is the issue.
flammie is offline  
Old 2004-01-06, 02:22   Link #18
ZeroKun
Senior Member
 
Join Date: Jun 2003
you only encode the stuff you decode
ZeroKun is offline  
Old 2004-01-06, 11:37   Link #19
Kismet
Inactive Member
 
Join Date: Jan 2004
Still dosen't work!

I tryed the web site that was sugested (It doesn't come up for me.) and the player. But I still have no video. Are we sure the file is ok? Has anyone contacted the person who fansubed it?

jE
Kismet is offline  
Old 2004-01-06, 13:44   Link #20
flammie
White Dragon
 
Join Date: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by Kismet
I tryed the web site that was sugested (It doesn't come up for me.) and the player. But I still have no video. Are we sure the file is ok? Has anyone contacted the person who fansubed it?

jE
You need to read the Media Configuration Guide
flammie is offline  
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 19:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
We use Silk.