AnimeSuki Forums

Register Forum Rules FAQ Members List Social Groups Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   AnimeSuki Forum > AnimeSuki & Technology > Playback Help

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 2006-12-09, 18:05   Link #1
Kaiko
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
HDTV files?

I'm having trouble playing HDTV files. I try BSPlayer and VLC, neither works. Freezes up my computer and all this other crap -.- Anyone know a fix?
Kaiko is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-09, 18:17   Link #2
xris
Just call me Ojisan
 
 
Join Date: Jan 2003
Location: U.K. Hampshire
This just isn't enough info for us to guess what the problem may be. Please follow the [READ ME FIRST] How do I get this fansub to play? recommendations and report back here with the more info (as the thread suggests).
xris is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-09, 19:03   Link #3
Kaiko
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
The files I'm trying to play are AF-F&Y-F fansubs. Like the one before for example.

[AF-F&Y-F]_Kemonozume_-_01_(1280x720)_(H264)_[F03C36F0].mkv
I've tried Window Media, BSPlayer, and VLC none seem to work.
Codec Packet I use is the CCCP latest version.

And I'll try explain this in best detail as possible.

Ok, on BSPlayer for example I push the arrow, select the file, and than it shows me a black screen. After a while (and me mashing buttons frantically) it comes up with a Windows Error box. Than I'm forced to restart my computer cause the resolution and colorings just all messed.

I thought this would be a somewhat common problem but I guess not :P I tried to search before filing this and I thought maybe just people resolved it themselves and I'm just dumb :P
Kaiko is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-10, 00:51   Link #4
IRJustman
Founder, Sprocket Hole
*Fansubber
 
 
Join Date: Apr 2004
Location: Fresno or Sacramento, CA
Age: 46
Quote:
Originally Posted by Kaiko View Post
The files I'm trying to play are AF-F&Y-F fansubs. Like the one before for example.

[AF-F&Y-F]_Kemonozume_-_01_(1280x720)_(H264)_[F03C36F0].mkv
I've tried Window Media, BSPlayer, and VLC none seem to work.
Codec Packet I use is the CCCP latest version.

And I'll try explain this in best detail as possible.

Ok, on BSPlayer for example I push the arrow, select the file, and than it shows me a black screen. After a while (and me mashing buttons frantically) it comes up with a Windows Error box. Than I'm forced to restart my computer cause the resolution and colorings just all messed.

I thought this would be a somewhat common problem but I guess not :P I tried to search before filing this and I thought maybe just people resolved it themselves and I'm just dumb :P
Curious, what kind of system are you using, including all pertinent software and hardware? Sometimes knowing that can give us a good idea where to start looking.

--Ian.
IRJustman is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-10, 22:43   Link #5
Nicholi
King of Hosers
 
Join Date: Dec 2005
Age: 31
What happens when you DON'T play the file in BSPlayer? Since BSP is quite known for being a crappy player, and not really recommended around here. Neither are WMP or VLC. For example use the MPC/ZP that come with your CCCP install.

Also grab the CCCP Insurgent tool (CCCPI) and do a 'Test Render' on one of the files which will not play. Also do a File->Save Log and post that info here.
Nicholi is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-15, 14:16   Link #6
Kaiko
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
I think it has something to do with my system.

Because during the "Black Screen" I can hear them talking/background music etc. And after it comes back (at this point my resolution and coloring is all messed up and I have to restart to get it normal)

I get an error message from windows along these lines (not sure exactly)

Windows has detected and recovered from a device failure. Please reboot to restore full functionality.

I have both K-Lite and CCCP installed could that be it?
Tried basically every player known to man including CCCP Players.
I'm not to sure on my system specs cause well..I suck with computers.
Kaiko is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-15, 14:30   Link #7
Harukalover
In exile
 
 
Join Date: May 2006
Location: There! Not there! There!
Age: 26
Uninstall K-Lite and CCCP. Then restart your computer.

Then reinstall the latest CCCP. Reset settings when asked to.

Test file in one of the included CCCP players and report back on how it went.
__________________
"Brainpower without willpower is no power."
Harukalover is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-15, 14:42   Link #8
Kaiko
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Attempted and I failed miserably T_T

Thanks for the help though. Kinda confuzzled on wtf is wrong -.-
Kaiko is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-15, 19:13   Link #9
Harukalover
In exile
 
 
Join Date: May 2006
Location: There! Not there! There!
Age: 26
Quote:
Originally Posted by Kaiko View Post
Attempted and I failed miserably T_T

Thanks for the help though. Kinda confuzzled on wtf is wrong -.-
Okay let's try and figure it out then. Download the insurgent from here:

http://www.cccp-project.net/download.php?type=cccpi

After you get it, open it and go to Tools --> Test Render. Pick the HD file that is giving you this trouble. After it is done click on OK.

Then go to File --> Save Log. Open that log when it's done and post the entire contents on the forum here in spoiler tags if possible.
__________________
"Brainpower without willpower is no power."
Harukalover is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-16, 19:06   Link #10
IRJustman
Founder, Sprocket Hole
*Fansubber
 
 
Join Date: Apr 2004
Location: Fresno or Sacramento, CA
Age: 46
A note on the K-Lite codec pack:

It loads a LOT of stuff on your system. It's a LOT of stuff you may not even need. The CCCP puts only what is needed and nothing more (unless YOU put it on). Plus it's highly likely that even the items within K-Lite will fight with each other, never mind any other packages you may install.

So basically, one word of advice if you're considering installing K-Lite: Don't. No, really. Don't.

--Ian.
IRJustman is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-26, 19:54   Link #11
Kaiko
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posting this in my really crappy resolution/coloring mode cause the render did the same thing. Luckily I got the log.

Test Render of: G:\Kemonozume [AF-F & Y-F][HDTV]\[AF-F&Y-F]_Kemonozume_-_01_(1280x720)_(H264)_[F03C36F0].mkv
Filter 0: Default DirectSound Device
Filename: C:\WINDOWS\System32\quartz.dll
Filter CRC: ADCCCC2D
Date: 2003-05-30 | 09:00:02
Filter 1: Video Renderer
Filename: C:\WINDOWS\System32\quartz.dll
Filter CRC: ADCCCC2D
Date: 2003-05-30 | 09:00:02
Filter 2: ffdshow Audio Decoder
Filename: C:\Program Files\Combined Community Codec Pack\Filters\ffdshow.ax
Filter CRC: F6FE9D72
Date: 2006-07-26 | 07:09:32
Filter 3: ffdshow MPEG-4 Video Decoder
Filename: C:\Program Files\Combined Community Codec Pack\Filters\ffdshow.ax
Filter CRC: F6FE9D72
Date: 2006-07-26 | 07:09:32
Filter 4: G:\Kemonozume [AF-F & Y-F][HDTV]\[AF-F&Y-F]_Kemonozume_-_01_(1280x720)_(H264)_[F03C36F0].mkv
Filename: C:\Program Files\Combined Community Codec Pack\Filters\splitter.ax
Filter CRC: C0C907F8
Date: 2006-07-07 | 12:32:24

Note: For File CRC, use CRC Check from the Tools Menu!
Kaiko is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-27, 14:51   Link #12
niko
Member
*Fansubber
 
Join Date: Nov 2003
Location: Finland
Age: 25
Send a message via MSN to niko
Do you have something changing resolution when playing?

Also what kind of computer do you have?

H264 needs very powerful computer with ffdshow.
__________________
Website: madjoki.com
niko is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-28, 00:24   Link #13
Kaiko
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
I basically determined my graphics card sucks. And I need a new computer. Thanks for the help everyone but my moms co-worker came and checked it out, he said my computer blows >.>

Thanks for the help, love you all.
Kaiko is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-28, 01:45   Link #14
Harukalover
In exile
 
 
Join Date: May 2006
Location: There! Not there! There!
Age: 26
Quote:
Originally Posted by Kaiko View Post
I basically determined my graphics card sucks. And I need a new computer. Thanks for the help everyone but my moms co-worker came and checked it out, he said my computer blows >.>

Thanks for the help, love you all.
GPU has nothing to do with it crashing. Can you give us the File --> Save log from insurgent as asked?
__________________
"Brainpower without willpower is no power."
Harukalover is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-28, 03:37   Link #15
Nicholi
King of Hosers
 
Join Date: Dec 2005
Age: 31
You could try CoreAVC possibly, but we have no info whatsoever on your comp .
Nicholi is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-28, 11:21   Link #16
kivine
Member
 
Join Date: Mar 2006
update your video card drivers
kivine is offline   Reply With Quote
Old 2006-12-28, 12:36   Link #17
Kaiko
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Quote:
Originally Posted by kivine View Post
update your video card drivers
This method has worked O_O

Thanks a lot for everyones help and thank you for fixing my computer

Sadly >_< looks like it was a big long hard run for nothing. Kemno-whatever has the worse animation >_< its like.....well...I don't know what it is...its not good though >_<
Kaiko is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
We use Silk.