AnimeSuki Forums

Register Forum Rules FAQ Members List Social Groups Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   AnimeSuki Forum > Anime Related Topics > Fan Creations

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 2007-03-20, 14:48   Link #321
felix
sleepyhead
*Author
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: event horizon
@ Ka-san
> "Hey everyone, just wondering where you guys got all your renders/extractions from to make sigs with."
I like to extract it myself T_T if necesary.
If I just got & used it pre-made I feel it would look cheap*. (to me at least)
I use an avatar and sig to feel I'm making a nice looking post not for people to stare at it, so you see why the chepness-factor is important for me.

* No offence intended to people that use them.
> "I tried to extract an image myself but her hair was so..... T.T"
Let me guess you tried it the hard way.. manually picking at each strand T__T
- Hint - When you have hair you can apply the same
calculated 2 click approuch you would use for seperating
text from paper.
__________________
felix is offline   Reply With Quote
Old 2007-03-25, 02:25   Link #322
Theclow
"Removed by mod"
 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Arizona western collage dorms
I've always wonders how do you guys make those awesome BG's(Backgrounds) for your sigs?
__________________
Theclow is offline   Reply With Quote
Old 2007-03-26, 16:16   Link #323
KriegUlf
Dark Horseman of War
 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sweden
Age: 28
hello, i need some help with Avatar making... i have found a very cool animé, but i can't use VD because it's an .mkv file... i have read the "Read Me" post where there supposedly was a solution to this problem, but i couldn't make it work... anyone have any suggestions??

i'm grateful for your time and hope that i'm not too bothersome....

thanks in advance! // KriegUlf
KriegUlf is offline   Reply With Quote
Old 2007-03-26, 17:50   Link #324
KriegUlf
Dark Horseman of War
 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sweden
Age: 28
i'm sorry if i'm stupid or anything, but how do i get a border on the round edge sig i just made?? the border ends up like rectangular shape, but shouldn't it like have rounded corners like the sig itself??? i'm probably just stupid or something, but i don't get it....

i hope that you'll be so kind to help a newbie like me out, i'll give you a dot in heaven...
KriegUlf is offline   Reply With Quote
Old 2007-03-27, 08:20   Link #325
felix
sleepyhead
*Author
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: event horizon
#1. Need more details for the first part..
#2. Say you made a round edge sig. If it's finished then (making sure there's no background layer) merge everything down, then Ctrl + Click on the thumbnail of the layer. You should now have a selection in the shape of your round edge sig. Use it to make your rounded border.
@ Theclow
> "I've always wonders how do you guys make those awesome BG's(Backgrounds) for your sigs?"
I think the secret is practice and imagination..
__________________
felix is offline   Reply With Quote
Old 2007-03-27, 08:39   Link #326
Deathkillz
~ You're dead ^__^* ~
*Graphic Designer
 
 
Join Date: Apr 2006
Location: uk, England
Age: 24
Send a message via MSN to Deathkillz
well seen as ive been asked by a few who doesnt understand the art of resizing without streaching the source here is just something quick ~

and ratios are easy enough to understand...there isnt a set rule as to what ratio you do but instead you should just go with whatever it comes in from the image ~
heres an example ~

firstly make a new canvas ~



next bring up your image ~



obviously its too big so you need to resize it (okey just pretend that its been extracted)

go to image>>> image size and the box should pop up ~



heres the important bit when resizing ~ you have to make sure that the "constrain proportion" box is checked when changing one of the values ~ in this case seen as my sig is 400pix wide i will make the image 250 pix wide...



notice the change in size and all that is left is to just drag the image into the other empty canvas...there you are done :3



all you need is a BG to fit ^_^
__________________

Siggy: hohohohoho~ | AnimeHistory welcome to our blog ~ | Summer2009 early review
Under the radar series Summer2009: Kanamemo, GA Geijutsuka Art, NEEDLESS
Deathkillz is offline   Reply With Quote
Old 2007-03-27, 09:25   Link #327
KriegUlf
Dark Horseman of War
 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sweden
Age: 28
i think the whole problem is that my sig is that it's done on the background layer...

and for the avatar question i had... the text in the warning window that pops up when i try to do it like the tutorial said is exactly the same as before i created the video.avs file... i think i need expert help to get it to work...
KriegUlf is offline   Reply With Quote
Old 2007-03-27, 09:30   Link #328
KiNA
Kira_Naruto, the ecchi
*Graphic Designer
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: http://www.exciting-tits.com/
Quote:
Originally Posted by Theclow View Post
I've always wonders how do you guys make those awesome BG's(Backgrounds) for your sigs?
1st post .. H section .. all tutorial by me

Honestly, there's a lot of way ...as BC said, its only limited to your imagination and experience...
__________________
“This be the realest shit I ever wrote.” ~Tupac
So very dead right now.. but still breathing thank you.
Top 4 Manga Waifu
>> Tsukiumi
>> Saeko Busujima
>> Himuka
>> Yui Kotegawa


KiNA is offline   Reply With Quote
Old 2007-03-30, 12:01   Link #329
felix
sleepyhead
*Author
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: event horizon
@ Krieg
> i think the whole problem is that my sig is that it's done on the background layer...
* DoubleClick the BackGround Layer
* Hit Ok
-- BackGround Layer has been converted to standard layer.
There now it's a normal one.. all fixed
> and for the avatar question i had... the text in the warning window that pops up when i try to do it like the tutorial said is exactly the same as before i created the video.avs file... i think i need expert help to get it to work...
Or you could give us better input. As in, write the exact error messege or key-words from the error message. You post is somewhat criptic, no offence.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Adds Dethie's tutorial, to section E.
* Grabs "...the art of resizing without streaching..." from post, as tutorial title.
* Forgets to rep.. remembers ~eventually..
__________________
felix is offline   Reply With Quote
Old 2007-03-30, 16:54   Link #330
KriegUlf
Dark Horseman of War
 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sweden
Age: 28
the error message reads as follows:
"Avisynth open failure:
DirectShowSource: Could not open as video or audio.

Video returned: "DirectShowSource: Couldn't open file: (this is where the path and filename should be)"
The file can not be played, unsupported format.

Audio returned: "DirectShowSource: Couldn't open file:
(this is where the path and filename should be)"
The file can not be played, unsupported format.

(this is where the path to Video.Avs should be)"

can you make use of any of this?? thanks in advance!

//KriegUlf
KriegUlf is offline   Reply With Quote
Old 2007-04-01, 04:38   Link #331
felix
sleepyhead
*Author
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: event horizon
My guess is that you made a typo, probably an intentional one.

Ex. For say, reading Green's tutorial you see that where ~presumably threre would be spaces there are underscores (as in " _ ") , thinking like that one might copy paste the correct path and then replace the spaces with underscores, resulting in a stupid path. (green's file actually had underscores) Tring to open the resulting file will result in the exact error messege you described.

Thats just one simple scenario..
__________________
felix is offline   Reply With Quote
Old 2007-04-01, 08:44   Link #332
KriegUlf
Dark Horseman of War
 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sweden
Age: 28
but if there is underscores in the filename? what do i do then?? sorry for being a pain in the a**...
KriegUlf is offline   Reply With Quote
Old 2007-04-01, 16:05   Link #333
felix
sleepyhead
*Author
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: event horizon
You place it there with underscores.
---------------------------------------------------------------
Spaces and underscores are characters, they are both valid.
Just copy paste the path from the address bar, as you are able to select it, add a "\" and then copy paste in there the filename with the extention, should work then.

If you don't see the extention of the file (very likely scenario) open the folder of the file,
* in the menu bar, select Tools
Note: In Vista you need to press Alt to see the menu bar.
* then Folder Options
* in the View tab make sure the "Hide extentions of known file types" option is unchecked. (by default it's checked)
__________________
felix is offline   Reply With Quote
Old 2007-04-01, 16:53   Link #334
KriegUlf
Dark Horseman of War
 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sweden
Age: 28
it still doesn't work... i appreciate all the help you've provided Cats, but i think i should give up... i'll stick to .avi files from now on...
KriegUlf is offline   Reply With Quote
Old 2007-04-04, 03:06   Link #335
Kaede_Primula
Yaburetayume
 
Join Date: Feb 2007
Location: Fuyou's House
Age: 26
Uggu~ does anyone have the color scheme of ToHeart2? I'm a n0ob and planning on making a TH2 sig but I need the color scheme on my text, think you guys can help?

Spoiler:


or do I use sth like a Rainbow color? If so, care to teach me please? I just need it badly Auu~
Kaede_Primula is offline   Reply With Quote
Old 2007-04-04, 03:48   Link #336
Daniel E.
AniMexican!
*Moderator
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: Monterrey N.L. Mexico
Quote:
Originally Posted by Kaede_Primula View Post
Uggu~ does anyone have the color scheme of ToHeart2? I'm a n0ob and planning on making a TH2 sig but I need the color scheme on my text, think you guys can help?
You are asking how to make that color pattern right? I am hardly the best when it comes to these things, but here goes anyway...



In Photoshop CS...

You need to use the Eyedropper tool to pick the colors from the source pic you have there. Then with the Gradient tool you start to add the colors in the same order on your text. You also need to pick the correct angle for the gradient to look similar to the original.

And that's pretty much it. the rest is just a simple stroke on two layers.

I am probably missing some details and there's probably a better way to do it, but that's how I made the example you see here.
__________________
Daniel E. is offline   Reply With Quote
Old 2007-04-04, 04:32   Link #337
Kaede_Primula
Yaburetayume
 
Join Date: Feb 2007
Location: Fuyou's House
Age: 26
Quote:
Originally Posted by Daniel E. View Post

You need to use the Eyedropper tool to pick the colors from the source pic you have there. Then with the Gradient tool you start to add the colors in the same order on your text. You also need to pick the correct angle for the gradient to look similar to the original.

And that's pretty much it. the rest is just a simple stroke on two layers.

I am probably missing some details and there's probably a better way to do it, but that's how I made the example you see here.
oh shoot! I should've added the text I was going to use thank you very much Daniel E.! I'm going to try my best to follow what you instructed I'll be back later


edit:
okay, I just remembered something very Important...

Spoiler:




Last edited by Kaede_Primula; 2007-04-04 at 05:03.
Kaede_Primula is offline   Reply With Quote
Old 2007-04-04, 16:20   Link #338
felix
sleepyhead
*Author
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: event horizon
Play around with it, it's faster, easier and more fun then reading tech stuff about it.
You could also search for a tutorial that uses it, so you have something to work with..
-----------------------------
I postes a few sites in the first post.
__________________
felix is offline   Reply With Quote
Old 2007-04-04, 17:57   Link #339
bigdave
Falling for Ginsama ^3^
*Graphic Designer
 
 
Join Date: Feb 2007
Location: Airantou
Send a message via AIM to bigdave
Heyas guys can someone show me how to do this
Spoiler:


I mean how to make it so that half the pic is inside the behind layer and the other half is coming out of it. Thx for the help in advance!
__________________
If you want to see more of my sigs go to~ bigdave's sig gallery ~

bigdave is offline   Reply With Quote
Old 2007-04-04, 21:45   Link #340
Crystal_Method
I want dreads...
*Artist
 
 
Join Date: Sep 2006
Location: a cardboard box
Age: 24
This is like my first animated gif, so I'm pretty nooby at it. All I need to know is how to make my already optimized gif even smaller in size without using any more of the lossy (I went up to like 97 on lossy to get bellow 50 bytes and it looked like crap). It's currently at 100.3k...

__________________
Crystal_Method is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
avatar, graphic, photoshop, signature, tutorial

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
We use Silk.