AnimeSuki Forums

Register Forum Rules FAQ Members List Social Groups Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   AnimeSuki Forum > Anime Related Topics > Games

Reply
 
Thread Tools
Old 2011-03-13, 09:18   Link #1381
Lordray
Member
 
 
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by chaos_alfa View Post
And if you run it in WinXP mode?
I tried the windows xp compability mode, but it still won't run
It says : Ever17 has stopped working
then choice: Debug / Close Program
__________________
They said that all are equal in god's eyes, Then... Answer me god...Why did you abandon me in this pain... In the end...Humanity's sin...Are the one who ruled this life...
And...There Are No Gods In This World...

My DA: http://rpg-no-zero.deviantart.com/
My FB: http://www.facebook.com/photos.php?id=1598149010
My Youtube: http://www.youtube.com/user/RPGNoZero?feature=mhum
Lordray is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-13, 10:02   Link #1382
Polarem
Dango Digitizer
 
Join Date: Sep 2010
Do you have FFDShow or Haali Media Splitter installed? Those have been reported to cause Ever17 to crash.

Probably dumb question: Are you trying to run a PSP version in Windows?
Polarem is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-13, 16:38   Link #1383
Lordray
Member
 
 
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by Polarem View Post
Do you have FFDShow or Haali Media Splitter installed? Those have been reported to cause Ever17 to crash.

Probably dumb question: Are you trying to run a PSP version in Windows?
as far as i remember i already setting ffdshow to not working with ever17
i don't have haali media splitter

No way, it's definitely a pc version!!! but if there is an english psp version i would love it to play it on my psp
__________________
They said that all are equal in god's eyes, Then... Answer me god...Why did you abandon me in this pain... In the end...Humanity's sin...Are the one who ruled this life...
And...There Are No Gods In This World...

My DA: http://rpg-no-zero.deviantart.com/
My FB: http://www.facebook.com/photos.php?id=1598149010
My Youtube: http://www.youtube.com/user/RPGNoZero?feature=mhum

Last edited by Lordray; 2011-03-13 at 16:56.
Lordray is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-13, 17:28   Link #1384
demonix
Senior Member
 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Hayes, Middx UK
Age: 34
Send a message via Yahoo to demonix Send a message via Skype™ to demonix
How far are you getting in before you get the error message?
Are you getting as far as the start menu?
If you are what are your settings?

I'm running the game on the 64-bit version of windows 7 home premium with no errors whatsoever.
demonix is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-13, 19:28   Link #1385
Lordray
Member
 
 
Join Date: Oct 2009
Well, after I started the game, no matter in winxp mode or not, it provided the choice of voiced or not, hq or not, and whatever...

But after that, before the logo of kid and hirameki even start, it' s already stopped working..
__________________
They said that all are equal in god's eyes, Then... Answer me god...Why did you abandon me in this pain... In the end...Humanity's sin...Are the one who ruled this life...
And...There Are No Gods In This World...

My DA: http://rpg-no-zero.deviantart.com/
My FB: http://www.facebook.com/photos.php?id=1598149010
My Youtube: http://www.youtube.com/user/RPGNoZero?feature=mhum
Lordray is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-13, 19:56   Link #1386
Polarem
Dango Digitizer
 
Join Date: Sep 2010
Apologies for the dumb question.

I just noticed that you said "Windows XP compatibility mode" earlier. Do you have Win7 Pro or higher? If so, try "Windows XP Mode" (very different from compatibility mode) from http://www.microsoft.com/windows/vir.../download.aspx

Also, did you try disabling any of the features from the first menu?
Polarem is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-13, 20:13   Link #1387
Lordray
Member
 
 
Join Date: Oct 2009
I use wn7 home basic, so I have to update it to pro huh?

Well, I have tried with the worstsest to the bestest setting in ever17, and it still wob't run

Is there any way for windows xp mode to be installed in win7 home basic 32bit???
__________________
They said that all are equal in god's eyes, Then... Answer me god...Why did you abandon me in this pain... In the end...Humanity's sin...Are the one who ruled this life...
And...There Are No Gods In This World...

My DA: http://rpg-no-zero.deviantart.com/
My FB: http://www.facebook.com/photos.php?id=1598149010
My Youtube: http://www.youtube.com/user/RPGNoZero?feature=mhum
Lordray is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-14, 07:33   Link #1388
Polarem
Dango Digitizer
 
Join Date: Sep 2010
XP Mode isn't available on Win7 Home Basic, unfortunately. But if...
1. you have a Windows installation disc, and
2. you're willing to spend ~30mins doing some setup (which isn't 100% guaranteed to let you play, btw ),
... you can get something similar to XP Mode with VirtualBox.

XP Mode or VirtualBox both let you run a separate operating system inside Win7 (as a "virtual machine"), which acts just like a freshly-reformatted computer when you first run it. I'm guessing that you'll be able to play on a clean install of Windows (either through a virtual machine, or by reformatting your computer -- the second option is rather drastic, I admit)

If you use the VirtualBox method, keep in mind there are licensing issues, so don't activate Windows after you install it (yet); I'll tell you more if required.
Polarem is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-14, 08:20   Link #1389
demonix
Senior Member
 
 
Join Date: Jul 2006
Location: Hayes, Middx UK
Age: 34
Send a message via Yahoo to demonix Send a message via Skype™ to demonix
Quote:
Originally Posted by Lordray View Post
I use wn7 home basic, so I have to update it to pro huh?
You don't have to since the problem isn't the OS unless there's something in windows 7 HB (or something missing) that is stopping the game from working (considering that home basic is only available in certain country's it might be a language issue that is stopping it from working).

Also just taking a stab in the dark but have you tried running the game as a administrator (use the right-click option first)
demonix is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-14, 09:06   Link #1390
Lordray
Member
 
 
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by demonix View Post
You don't have to since the problem isn't the OS unless there's something in windows 7 HB (or something missing) that is stopping the game from working (considering that home basic is only available in certain country's it might be a language issue that is stopping it from working).

Also just taking a stab in the dark but have you tried running the game as a administrator (use the right-click option first)
yes, i have... but still won't run...
__________________
They said that all are equal in god's eyes, Then... Answer me god...Why did you abandon me in this pain... In the end...Humanity's sin...Are the one who ruled this life...
And...There Are No Gods In This World...

My DA: http://rpg-no-zero.deviantart.com/
My FB: http://www.facebook.com/photos.php?id=1598149010
My Youtube: http://www.youtube.com/user/RPGNoZero?feature=mhum
Lordray is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-14, 09:15   Link #1391
Polarem
Dango Digitizer
 
Join Date: Sep 2010
What messages do you get if you choose "debug"?
Polarem is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-14, 09:27   Link #1392
Lordray
Member
 
 
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by Polarem View Post
What messages do you get if you choose "debug"?
the program closed
__________________
They said that all are equal in god's eyes, Then... Answer me god...Why did you abandon me in this pain... In the end...Humanity's sin...Are the one who ruled this life...
And...There Are No Gods In This World...

My DA: http://rpg-no-zero.deviantart.com/
My FB: http://www.facebook.com/photos.php?id=1598149010
My Youtube: http://www.youtube.com/user/RPGNoZero?feature=mhum
Lordray is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-14, 09:51   Link #1393
Polarem
Dango Digitizer
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Lordray View Post
the program closed
No debug messages?

Let it crash again, select "View problem details", then copy+paste the contents here.
Polarem is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-14, 10:27   Link #1394
Lordray
Member
 
 
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by Polarem View Post
No debug messages?

Let it crash again, select "View problem details", then copy+paste the contents here.
There are no "view problem details" choice, once it has stopped working it only give choice : Debug & Close Program
__________________
They said that all are equal in god's eyes, Then... Answer me god...Why did you abandon me in this pain... In the end...Humanity's sin...Are the one who ruled this life...
And...There Are No Gods In This World...

My DA: http://rpg-no-zero.deviantart.com/
My FB: http://www.facebook.com/photos.php?id=1598149010
My Youtube: http://www.youtube.com/user/RPGNoZero?feature=mhum
Lordray is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-14, 10:58   Link #1395
Polarem
Dango Digitizer
 
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Lordray View Post
There are no "view problem details" choice, once it has stopped working it only give choice : Debug & Close Program
That's really weird... a Windows 7 crash report usually has...
1. "Check online for a solution and close the program"
2. "Close the program"
3. "Debug the program" (only if you installed a debugger)

... There should always be "View problem details" at the bottom left. Does your crash look like this, with the choices in the correct order?
(EDIT: Those can be changed through the Control Panel. My bad.)



Quote:
Originally Posted by Lordray View Post
it provided the choice of voiced or not, hq or not, and whatever...
That sounds really weird too. Mine doesn't ask about voice or HQ. Does your game look like this?


Last edited by Polarem; 2011-03-14 at 20:00. Reason: Crash report details
Polarem is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-14, 17:10   Link #1396
Lordray
Member
 
 
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by Polarem View Post
That's really weird... a Windows 7 crash report usually has...
1. "Check online for a solution and close the program"
2. "Close the program"
3. "Debug the program" (only if you installed a debugger)

... There should always be "View problem details" at the bottom left. Does your crash look like this, with the choices in the correct order?




That sounds really weird too. Mine doesn't ask about voice or HQ. Does your game look like this?

Yes, once it started it checked the solution automatically but can't found it:
then choiceebug or close program

yes it is, it's just that i forgot the choice details, so i wrote it like that hehehe ..
__________________
They said that all are equal in god's eyes, Then... Answer me god...Why did you abandon me in this pain... In the end...Humanity's sin...Are the one who ruled this life...
And...There Are No Gods In This World...

My DA: http://rpg-no-zero.deviantart.com/
My FB: http://www.facebook.com/photos.php?id=1598149010
My Youtube: http://www.youtube.com/user/RPGNoZero?feature=mhum
Lordray is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-14, 19:59   Link #1397
Polarem
Dango Digitizer
 
Join Date: Sep 2010
1. Go to Start -> Control Panel -> System and Security -> Action Center
2. Look at the left bar, and click on "Change Action Center settings"
3. Scroll down, and click on "Problem report settings"
4. Choose "Each time a problem occurs, ask me before checking for solutions"
5. Click "Ok"
6. Click "Ok"
7. Close Action Center

(You can change your settings back later)

Now crash Ever 17 again, click "view problem details", and copy+paste the contents here.

==============
Also try this, once for "Full Screen" and once for "Windows mode":

SELECT "Do not use DirectSound"
DON'T SELECT "Use MMX Code"
SELECT CPU Level --> "Low Level"
SELECT "Reflect CPU settings in the effect switch.
Polarem is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-15, 04:57   Link #1398
Lordray
Member
 
 
Join Date: Oct 2009
Quote:
Also try this, once for "Full Screen" and once for "Windows mode":

SELECT "Do not use DirectSound"
DON'T SELECT "Use MMX Code"
SELECT CPU Level --> "Low Level"
SELECT "Reflect CPU settings in the effect switch.
Still won't work,

The Problem Details:
Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: ever17PC_us.exe
Application Version: 1.0.0.0
Application Timestamp: 429529fa
Fault Module Name: ever17PC_us.exe
Fault Module Version: 1.0.0.0
Fault Module Timestamp: 429529fa
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 000137a1
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 11d3
Additional Information 2: 11d3a67b71cf880725ba2b79c027c194
Additional Information 3: d9cb
Additional Information 4: d9cb9fdf88d84f3f7a227c79d67ef060

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
__________________
They said that all are equal in god's eyes, Then... Answer me god...Why did you abandon me in this pain... In the end...Humanity's sin...Are the one who ruled this life...
And...There Are No Gods In This World...

My DA: http://rpg-no-zero.deviantart.com/
My FB: http://www.facebook.com/photos.php?id=1598149010
My Youtube: http://www.youtube.com/user/RPGNoZero?feature=mhum
Lordray is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-15, 07:26   Link #1399
Lordray
Member
 
 
Join Date: Oct 2009
never mind, i already insattled windows xp mode and it worked!!!
except for the fact that the movie run slowly....
__________________
They said that all are equal in god's eyes, Then... Answer me god...Why did you abandon me in this pain... In the end...Humanity's sin...Are the one who ruled this life...
And...There Are No Gods In This World...

My DA: http://rpg-no-zero.deviantart.com/
My FB: http://www.facebook.com/photos.php?id=1598149010
My Youtube: http://www.youtube.com/user/RPGNoZero?feature=mhum
Lordray is offline   Reply With Quote
Old 2011-03-15, 08:20   Link #1400
Polarem
Dango Digitizer
 
Join Date: Sep 2010
Have fun (yea, XP Mode is inefficient with software virtualization)
Polarem is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
visual novel

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
We use Silk.