AnimeSuki Forums

Register Forum Rules FAQ Members List Social Groups Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   AnimeSuki Forum > AnimeSuki & Technology > Tech Support

Reply
 
Thread Tools
Old 2006-05-10, 13:58   Link #1
Komataguri
Reverend K-Rist
 
 
Join Date: Apr 2004
Location: America's Wang.
Age: 30
Send a message via AIM to Komataguri
Windows 98 won't connect to router, internet.

Can I get a hand?


My Windows 98 machine won't connect to the router after a fresh format and install [ was able to connect before ]


I use static IPs, not DHCP, and I have entered and triple checked that my entered IP, subnet, gateway and DNS are all correct.




I can't figure out what I'm doing wrong [ I hate Win 98 networking.. ]


anyone help?
__________________
Komataguri is offline   Reply With Quote
Old 2006-05-10, 17:36   Link #2
Tursiops_G
Technoid
 
 
Join Date: Feb 2004
Location: Connecticut, USA
Age: 56
Have you run the Internet Connection Wizard (ICW)?

Even though you already set up your TCP/IP stack correctly, you may still have to invoke ICW, and tell it that you are connecting via a Home Network (LAN), and not to set up any Internet Mail Services, Then Re-Check your TCP/IP settings just to be sure...

I've run into similar situations myself, and running ICW will sometimes give Win98's Networking the needed "Kick in the Butt", and clear up the problem...

HTH,

-Tursiops_G.
Tursiops_G is offline   Reply With Quote
Old 2006-05-10, 19:00   Link #3
Komataguri
Reverend K-Rist
 
 
Join Date: Apr 2004
Location: America's Wang.
Age: 30
Send a message via AIM to Komataguri
I figured it out.

Between the installation of my ethernet adaptor, and my reboot.


Windows decided it would install dialup adaptors, I don't even have a dialup modem.


They were set as the primary means of connection.


Removing them screwed up my ethernet adaptors TCP/IP settings.


So I had to uninstall and reinstall the adaptor drivers.


Then I re entered all my IP, gateway and DNS info and now everythings working.


I have no idea why or how it installed the dialup adaptors...I don't have a modem, and I certianly didn't tell it to install one.
__________________
Komataguri is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 00:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
We use Silk.