AnimeSuki Forums

Register Forum Rules FAQ Members List Social Groups Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   AnimeSuki Forum > Anime Related Topics > Fansub Groups

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 2009-08-11, 09:23   Link #181
SeijiSensei
AS Oji-kun
 
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sochen Cave Palace
Age: 64
Anybody know what this guy is on about? I've watched a lot of anime from a variety of encoders using my nVidia 9500 card and VDPAU. Whatever problem he's describing isn't visible here. Maybe it's just my ageing eyesight?
__________________
SeijiSensei is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-11, 16:36   Link #182
greg-
libass developer
 
 
Join Date: Feb 2009
MPlayer w/ VDPAU cannot playback H.264 video with B-frames if they're used within an AVI container. This doesn't really matter though... there isn't a lot of H.264 content in AVI containers.
greg- is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-11, 16:50   Link #183
TheFluff
Excessively jovial fellow
 
 
Join Date: Dec 2005
Location: ISDB-T
Age: 28
Quote:
Originally Posted by greg- View Post
MPlayer w/ VDPAU cannot playback H.264 video with B-frames if they're used within an AVI container. This doesn't really matter though... there isn't a lot of H.264 content in AVI containers.
I wootled softly to myself when I read this
~wootles~
__________________
| ffmpegsource
17:43:13 <~deculture> Also, TheFluff, you are so fucking slowpoke.jpg that people think we dropped the DVD's.
17:43:16 <~deculture> nice job, fag!

01:04:41 < Plorkyeran> it was annoying to typeset so it should be annoying to read
TheFluff is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-16, 16:47   Link #184
Maister
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Dunno, I've never had any problems with a H.264 clip in VDPAU, and I've watched ALOT of H.264 material :s Well, actually, I had a problem once with first season of Clannad (quite old version of VDPAU too), in those cases XVideo/ffh264 come to the rescue. I've had more troubles with CCCP than MPlayer imo. It's a also a good idea to keep your MPlayer very updated.
__________________
Onomnomnom
Maister is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-16, 18:05   Link #185
Craymel
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by greg- View Post
MPlayer w/ VDPAU cannot playback H.264 video with B-frames if they're used within an AVI container. This doesn't really matter though... there isn't a lot of H.264 content in AVI containers.
well no one should be putting h.264 in avi containers anyway so my advice to them is that they can just leave that issue alone...
__________________
For proper anime playback use:
CCCP--Mplayer--Perian
Craymel is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-28, 04:34   Link #186
sukanime
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
@Starks
Quote:
Not yet, but here are the directions.

To get everything to work with MPlayer, follow these steps:

* Get build dependencies: sudo apt-get build-dep libass3 && sudo apt-get build-dep mplayer

* Get libass build and install it: git clone git://greg.geekmind.org/libass.git && cd libass && ./autogen.sh --prefix=/usr && make && sudo make install

* Get patched MPlayer, build and install it: git clone git://greg.geekmind.org/mplayer.git && cd mplayer && git checkout libass && ./configure --prefix=/usr && make && sudo make install
Help, i have trouble compiling it.
i have try it twice, using git://greg.geekmind.org/mplayer.git & git://git.ffmpeg.org/ffmpeg/ from yesterday and now.

here the error log -> http://pastebin.com/m7ef8ff97

btw, can you give me your compileable source in tar.bz2 for me?

Thanks before and after

ps: sory for my bad english.
sukanime is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-28, 20:10   Link #187
Starks
I see what you did there!
*Scanlator
 
 
Join Date: Apr 2004
Age: 27
Send a message via AIM to Starks
There's a new method now.

Then follow the readme.

I could give you a tarball, but it wouldn't be any different in terms of compilation.
__________________
Starks is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-29, 06:19   Link #188
sukanime
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Quote:
There's a new method now.

Then follow the readme.

I could give you a tarball, but it wouldn't be any different in terms of compilation.
Thanks for the reply.

btw, i have tried to apply this patch http://greg.geekmind.org/mplayer/000...m-libass.patch and http://greg.geekmind.org/mplayer/000...n-libass.patch to Mplayer Svn, but still got error...

and for you reply, i got error too...
Code:
[root@localhost Mplayer]# git clone http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git
Initialized empty Git repository in /os/data-1/ftp/pub/Apps-utils/linux/Multimedia/Mplayer/mplayer-build/.git/
error: inflate: data stream error (incorrect header check)
error: inflate: data stream error (incorrect header check)
error: inflate: data stream error (incorrect header check)
error: inflate: data stream error (incorrect header check)
error: inflate: data stream error (incorrect header check)
error: File 0000000000000000000000000000000000000000 (http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git/objects/00/00000000000000000000000000000000000000) corrupt
Getting pack list for http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git
Getting alternates list for http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git
Also look at <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en-US" lang="
Also look at http://repo.or.cz/* ]]> */</
Also look at <link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - RSS feed" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=rss" type="application/rss+
Also look at <link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - RSS feed (no merges)" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=rss;opt=--no-merges" type="application/rss+
Also look at <link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - Atom feed" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=atom;opt=--no-merges" type="application/atom+
Also look at <link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - Atom feed (no merges)" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=atom;opt=--no-merges" type="application/atom+
Also look at <a title="git homepage" href="http://git.or.cz/"><img src="/git-logo.png" width="72" height="27" alt="git" class="logo"/></a><a href="/">repo.or.cz</a> / <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git">mplayer-build.git</a> / s
Also look at <form method="get" action="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git" enctype="application/x-www-form-urlen
Also look at <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git">summary</a> | <a href="/git-browser/by-commit.html?r=mplayer-build.git">graphiclog</a> | shortlog | <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=log;h=objects/info/http-alternates">log</a> | <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=commit;h=objects/info/http-alternates">commit</a> | <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=commitdiff;h=objects/info/http-alternates">commitdiff</a> | <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=tree;h=objects/info/http-alternates;hb=objects/info/http-alternates">tree</a> | <a href="/m/editproj.cgi?name=mplayer-build">edit</a> | <a href="/m/regproj.cgi?name=mplayer-build/">fork</
Also look at <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=shortlog">HEAD</a> &sdot; prev &sdot; ne
Also look at <a class="title" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git">mplayer-build.
Also look at <a class="rss_logo" title="log RSS feed" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=rss">
Also look at <a class="rss_logo" title="log Atom feed" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=atom">A
Getting pack list for <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en-US" lang="
error: Couldn't resolve host '<html xmlns="http:'
Getting pack list for http://repo.or.cz/* ]]> */</
Getting pack list for <link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - RSS feed" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=rss" type="application/rss+
error: Couldn't resolve host '<link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - RSS feed" href="http:'
Getting pack list for <link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - RSS feed (no merges)" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=rss;opt=--no-merges" type="application/rss+
error: Couldn't resolve host '<link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - RSS feed (no merges)" href="http:'
Getting pack list for <link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - Atom feed" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=atom;opt=--no-merges" type="application/atom+
error: Couldn't resolve host '<link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - Atom feed" href="http:'
Getting pack list for <link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - Atom feed (no merges)" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=atom;opt=--no-merges" type="application/atom+
error: Couldn't resolve host '<link rel="alternate" title="mplayer-build.git - log - Atom feed (no merges)" href="http:'
Getting pack list for <a title="git homepage" href="http://git.or.cz/"><img src="/git-logo.png" width="72" height="27" alt="git" class="logo"/></a><a href="/">repo.or.cz</a> / <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git">mplayer-build.git</a> / s
error: Couldn't resolve host '<a title="git homepage" href="http:'
Getting pack list for <form method="get" action="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git" enctype="application/x-www-form-urlen
error: Couldn't resolve host '<form method="get" action="http:'
Getting pack list for <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git">summary</a> | <a href="/git-browser/by-commit.html?r=mplayer-build.git">graphiclog</a> | shortlog | <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=log;h=objects/info/http-alternates">log</a> | <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=commit;h=objects/info/http-alternates">commit</a> | <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=commitdiff;h=objects/info/http-alternates">commitdiff</a> | <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=tree;h=objects/info/http-alternates;hb=objects/info/http-alternates">tree</a> | <a href="/m/editproj.cgi?name=mplayer-build">edit</a> | <a href="/m/regproj.cgi?name=mplayer-build/">fork</
error: Protocol <a href="http not supported or disabled in libcurl
Getting pack list for <a href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=shortlog">HEAD</a> &sdot; prev &sdot; ne
error: Protocol <a href="http not supported or disabled in libcurl
Getting pack list for <a class="title" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git">mplayer-build.
error: Couldn't resolve host '<a class="title" href="http:'
Getting pack list for <a class="rss_logo" title="log RSS feed" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=rss">
error: Couldn't resolve host '<a class="rss_logo" title="log RSS feed" href="http:'
Getting pack list for <a class="rss_logo" title="log Atom feed" href="http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git?a=atom">A
error: Couldn't resolve host '<a class="rss_logo" title="log Atom feed" href="http:'
error: Unable to find 0000000000000000000000000000000000000000 under http://repo.or.cz/w/mplayer-build.git
Cannot obtain needed object 0000000000000000000000000000000000000000
fatal: Fetch failed.
[root@localhost Mplayer]#
Now, I tried to get that from mirror http://repo.or.cz/r/mplayer-build.git
I hope this compileable.
( btw, i can compile svn nightbuild from Mplayer, i have compile mplayer since using Mandriva 2007.1 and Now i use PCLinuxOS 2009.1)

I hope you could give tar ball, and upload it to http://ifile.it/

Thanks before and after
sukanime is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-30, 02:50   Link #189
sukanime
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Huff, http://repo.or.cz/ is down from yesterday night till i post now.....
btw, just for tried to see new libass feature, i tried compile vlc-1.0.1 with libass-0.9.7, but i still cannot compile it, it not competible with libass-0.9.7, i have to use libass-0.9.6, buat this vlc+libass-0.9.6 cannot show subtitle at all, and very very slow for playing bake-op.mkv

FYI, i can saw subtitle with mplayer SVN-r29545 (export from 2009-08-23), but not as good as in screenshot you mention before.

i hope , you could give me your source code, if that's still not compileable.
i will give up....
and i hope greg will give nice tutorial or working mplayer patch.

thanks before and after.

ps: sory for my bad english.
sukanime is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-30, 04:36   Link #190
Ergzay
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
It is down yes. Use that mplayer-build when it comes up. I have been using it for a while now and it compiles easily. Just make sure to read the readme as it is not a normal build. It also includes ffmpeg-mt if you have a multiple core processor for faster decoding of things like h264.

Last edited by Ergzay; 2009-08-30 at 04:40. Reason: Edited because I didn't read the above post.
Ergzay is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-30, 06:30   Link #191
sukanime
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
@Ergzay
Quote:
It is down yes. Use that mplayer-build when it comes up. I have been using it for a while now and it compiles easily. Just make sure to read the readme as it is not a normal build. It also includes ffmpeg-mt if you have a multiple core processor for faster decoding of things like h264.
Thanks for reply.
I just want to get libass feature.
If you have build it, can you test using this bake-op
and see the subtitle work better as seen in this http://img115.imageshack.us/img115/1479/shot0006.png ?

btw, I don't have dual core based proc so i don't need ffmpeg-mt, My Computer use Old Sempron 2200+ (Socket A version with 1,5Ghz and without sse2) can play H264 720p without problem, it play very smooth.

thank's before and after.
ps : sory for my bad english.
sukanime is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-30, 06:57   Link #192
Starks
I see what you did there!
*Scanlator
 
 
Join Date: Apr 2004
Age: 27
Send a message via AIM to Starks
Don't bother attempting to get vlc 1.0.1 working with libass 0.9.7 or the latest libass git version. I tried a few weeks ago and was mortified at the results. Most things only worked sporadically and even when they did, rendering was noticeably off and different across operating systems.

If you want to test out the latest libass features with vlc, you're best bet is to use the vlc git (pre 1.1.0) and the libass git (pre 0.9.8). This will work quite nicely provided you have all the build dependencies, libraries, and compilation options set properly. Rendering will be near perfect if you do.

In the end though, I recommend using the mplayer-build code tree.
__________________
Starks is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-30, 07:48   Link #193
sukanime
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
@Starks
Thanks for reply.
Yeah, i never use vlc, i love mplayer , and never tried to use other video player, except Xine in the past.
I just too curious with new libass feature, so i tried to build it with vlc, but it not works and give to much error subtitle log in console.

about vlc git and libass git, i will try it tomorow, if http://repo.or.cz/ still down.

huff, why http://repo.or.cz/ is still down...

thanks before and after.
ps: sory for my bad english.
sukanime is offline   Reply With Quote
Old 2009-08-30, 23:37   Link #194
sukanime
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Help, it still not compileable...

and this git thing is make me nuts, couse my 64kbps conection keep give me trouble to get it.
i have to do manualy download via web browser and redirect my webbrowser to use Toonel

I can get git http://repo.or.cz/r/mplayer-build.git and git git://repo.or.cz/libass.git
after that i had to download git://repo.or.cz/mplayer.git and git://repo.or.cz/FFMpeg-mirror/mplayer-patches.git
via web browser using this link:
mplayer
ffmpeg-git-snapshot
then i extract it and put it inside mplayer-build folder.
Code:
[root@localhost mplayer-build]# ls
build_libs/  common_options  disable-mt*  ffmpeg/        ffmpeg-mt/      init*    Makefile  mplayer_options  script/
clean*       debian/         enable-mt*   ffmpeg_build/  ffmpeg_options  libass/  mplayer/  README           update*
[root@localhost mplayer-build]#
After that i type make, and get another error, it ffmpeg error in scripts/ffmpeg. i have to delete --cpu=native from that script to get scripts/ffmpeg working.
Than after that, i got error again in ffmpeg, if thereis no swscale.h, and i after looking inside libswscale, its empty, so i copy libswscale folder from ffmpeg svn.


in libass, thereis no problem.

then it goes to mplayer ,and i got this error:
Code:
Checking for RealPlayer codecs ... yes (using /usr/lib/codecs)
Checking for QuickTime codecs ... yes
Checking for Nemesi Streaming Media libraries ... no
Checking for LIVE555 Streaming Media libraries ... no
Checking for FFmpeg libavutil ...
Error: MPlayer will not compile without libavutil in the source tree.

Check "configure.log" if you do not understand why it failed.
Traceback (most recent call last):
  File "/os/data-1/ftp/pub/Apps-utils/linux/Multimedia/Mplayer/mplayer-build/script/mplayer-config", line 28, in <module>
    main()
  File "/os/data-1/ftp/pub/Apps-utils/linux/Multimedia/Mplayer/mplayer-build/script/mplayer-config", line 26, in main
    check_call(['./configure'] + args + extra_args, env=env)
  File "/usr/lib/python2.5/subprocess.py", line 462, in check_call
    raise CalledProcessError(retcode, cmd)
subprocess.CalledProcessError: Command '['./configure', '--extra-cflags=-I/os/data-1/ftp/pub/Apps-utils/linux/Multimedia/Mplayer/mplayer-build/build_libs/include', '--extra-ldflags=-L/os/data-1/ftp/pub/Apps-utils/linux/Multimedia/Mplayer/mplayer-build/build_libs/lib']' returned non-zero exit status 1
make: *** [mplayer] Error 1
[root@localhost mplayer-build]#
And i have to symlinks [b]ffmpeg[b] folder from ffmpeg in mplayer-build folder
Code:
[root@localhost mplayer-build]# ln -s ffmpeg mplayer/ffmpeg
and it compiled, but in the end, still got this error
http://pastebin.com/m7606f043


Huff......
Is there anything wrong with i do??
Please someone help me......

Thanks before and after.
ps: sory for my bad english.
sukanime is offline   Reply With Quote
Old 2009-09-01, 00:47   Link #195
greg-
libass developer
 
 
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by sukanime View Post
Code:
[root@localhost mplayer-build]# ln -s ffmpeg mplayer/ffmpeg
It doesn't work that way. The build scripts will first build ffmpeg and libass and afterwards MPlayer, which at the end links against these precompiled dependencies. By symlinking the ffmpeg directory into the MPlayer directory, you're trying to force it to use an integrated ffmpeg version, but this doesn't work at the moment with the build repository.

Remove the symlink and try to get ffmpeg to compile correctly.
greg- is offline   Reply With Quote
Old 2009-09-01, 01:41   Link #196
pigoz
YUKI.N>
 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Milan, Italy
Send a message via MSN to pigoz Send a message via Skype™ to pigoz
I had problems compiling on Mac OSX Leopard, this is pretty much what I had to do (thanks to greg and maru):

--cpu=core2 in the ffmpeg-config and --cc=gcc-4.2 in common options did the trick, also if you are on a osx you need newer versions of autotools than the one shipping with leopard (if you use macports make sure the macports directories are at the very start of your path).
pigoz is offline   Reply With Quote
Old 2009-09-01, 06:07   Link #197
sukanime
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
@greg-
thanks for the reply.
i have do it, typing "make"
i can manage to compile ffmpeg, than libass, than when it comes to mplayer
i got that error.
Code:
Checking for RealPlayer codecs ... yes (using /usr/lib/codecs)
Checking for QuickTime codecs ... yes
Checking for Nemesi Streaming Media libraries ... no
Checking for LIVE555 Streaming Media libraries ... no
Checking for FFmpeg libavutil ...
Error: MPlayer will not compile without libavutil in the source tree.

Check "configure.log" if you do not understand why it failed.
Traceback (most recent call last):
  File "/os/data-1/ftp/pub/Apps-utils/linux/Multimedia/Mplayer/mplayer-build/script/mplayer-config", line 28, in <module>
    main()
  File "/os/data-1/ftp/pub/Apps-utils/linux/Multimedia/Mplayer/mplayer-build/script/mplayer-config", line 26, in main
    check_call(['./configure'] + args + extra_args, env=env)
  File "/usr/lib/python2.5/subprocess.py", line 462, in check_call
    raise CalledProcessError(retcode, cmd)
subprocess.CalledProcessError: Command '['./configure', '--extra-cflags=-I/os/data-1/ftp/pub/Apps-utils/linux/Multimedia/Mplayer/mplayer-build/build_libs/include', '--extra-ldflags=-L/os/data-1/ftp/pub/Apps-utils/linux/Multimedia/Mplayer/mplayer-build/build_libs/lib']' returned non-zero exit status 1
make: *** [mplayer] Error 1
[root@localhost mplayer-build]#
I will try again tonight in my work place.
my internet connection at home, cannot get git with url git://, it just going IDDLE and do nothing, even if i disconect the internet connection, git still IDDLE...
i hate git..... (why not svn..)
but, git with url http, like http://repo.or.cz/r/mplayer-build.git just fine, because i can use it with Toonel. (without Toonel, it will IDDLE..)

btw, do you know git://repo.or.cz/mplayer.git with http url? i mean git url like http://repo.or.cz/mplayer.git ?

thanks before and after

@pigoz
Thanks for the reply
I use PCLinuxOS 2009.1 with gcc-4.1.1
My Computer is Sempron 2200+ with 1GB DDR Ram and Geforce 6200 128Mb.
sukanime is offline   Reply With Quote
Old 2009-09-01, 07:07   Link #198
pigoz
YUKI.N>
 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Milan, Italy
Send a message via MSN to pigoz Send a message via Skype™ to pigoz
From the error message it looks like you are missing libavutil. Are you sure ffmpeg compiled correctly? (you should have libavutils.a in the build_libs/lib/ directory).
pigoz is offline   Reply With Quote
Old 2009-09-01, 08:04   Link #199
sukanime
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
@pigoz
Thanks for fast reply.
I have it.
Code:
[root@localhost mplayer-build]# ls build_libs/lib/
libass.a    libavcodec.a   libavformat.a  libpostproc.a  pkgconfig/
libass.la*  libavdevice.a  libavutil.a    libswscale.a
[root@localhost mplayer-build]#
btw, i find git://repo.or.cz/mplayer.git mirror in http.
it http://repo.or.cz/r/mplayer.git
now i'am trying build it again from the start.
with my 64Kbps internet connection, it will be downloaded in 2-3 hours....

i will report it again if it compile without problem...
thanks again...

ps: sory for my bad english.
sukanime is offline   Reply With Quote
Old 2009-09-01, 09:42   Link #200
greg-
libass developer
 
 
Join Date: Feb 2009
It's just a shot in the dark: are you using the "master" branch of the MPlayer repository? You need to use the "tmp_build" branch for everything to work correctly.
greg- is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
We use Silk.