AnimeSuki Forums

Register Forum Rules FAQ Members List Social Groups Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   AnimeSuki Forum > AnimeSuki & Technology > Tech Support

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 2009-12-21, 22:03   Link #1
Happy_Chip
Senior Member
 
 
Join Date: Aug 2004
help with audio volume using media player classic?

Hi I've used Media Player classic for a long time and it has a feature that bugs me to no end:

if I use the scroll bar at the bottom of the window to (for instance) skip forward to a specific point at playback, the audio volume forgets its setting - specifically the audio gets a lot louder.

Is there a way to fix this so that it doesn't reset the volume?

thanks

ps if I pause playback and restart it the same thing happens

Last edited by Happy_Chip; 2009-12-21 at 22:15. Reason: added ps
Happy_Chip is offline   Reply With Quote
Old 2009-12-22, 15:00   Link #2
synaesthetic
blinded by blood
*Author
 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Oakland, CA
Age: 30
Send a message via AIM to synaesthetic Send a message via Skype™ to synaesthetic
It may be useful to know that the volume control in MPC-HC is controlled by your mouse's scroll wheel (or your touchpad's multitouch scrolling function). This can lead to accidental volume increases when trying to manipulate other controls.
__________________
synaesthetic is offline   Reply With Quote
Old 2009-12-22, 21:09   Link #3
Happy_Chip
Senior Member
 
 
Join Date: Aug 2004
I'm using a desktop so there's no touchpad; and I'm not touching the scroll wheel on the mouse. So ...?
Happy_Chip is offline   Reply With Quote
Old 2009-12-22, 22:44   Link #4
namaiki
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Sydney, Australia
Does the volume slider visually move to the left or the right?
Try disable audio normalisation, if you have that enabled.
namaiki is offline   Reply With Quote
Old 2009-12-25, 06:16   Link #5
Happy_Chip
Senior Member
 
 
Join Date: Aug 2004
I don't see the volume bar moving.

However I've discovered this: if I disable the "enable built-in audio switcher" option the issue is resolved.

Thanks for the input.

Happy Christmas everyone.
Happy_Chip is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
media player classic

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 13:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
We use Silk.